Red de Rijke Weide

Weidevogelboulevard in Amstelland – help mee een bloemrijke rand te maken

Presentator en cabaretier Klaas van der Eerden gaat op bezoek bij weidevogelboer Kees Lambalk in Amstelland. Het gaat slecht met de weidevogels in ons land. Gelukkig doet Kees heel veel voor weidevogels en nu wil hij samen met een paar andere boeren ook nog een weidevogelboulevard aanleggen: langs het fietspad, over drie kilometer een strook van 2,5 meter met bloemen en kruiden. Daar komen insecten op af, voedsel voor de weidevogelkuikens. En het is natuurlijk prachtig om te zien, al die margrieten, weegbree, boterbloemen, duizendblad en veldzuring!

Help ook mee de weidevogelboulevard te realiseren.


Reacties

 1. Jacky

  De weidevogels zingen hun hoogste lied,dankzij dit diner aan de Boulevard, Doneer en geniet!
  Super werk voor onze vogels.

 2. Dieneke

  Heel goed waar jullie mee bezig zijn!

 3. ingeborg

  GOED BEZIG!!!!! SUCCES!!!!!

 4. cintha

  ik ga meteen doneren

 5. Floor

  Wat een fantastisch filmpje 🙂

 6. adriaan schalken

  alles wat LEEFT! IS U D0ANKBAAR BEDOEL IK!

 7. adriaan schalken

  geweldig dat er nog mensen zijn die dit doen.Alles wat lleft is u dankbaar

 8. karin bleeker

  Ik heb koolzaad in mijn tuin en ik zie bijen komen.
  Verder koop ik de speciale karnemelk, Weide Weelde, met rood fruit, heerlijk!

 9. Elisabeth T.

  Goed bezig! In het klein op mijn balkon kan het zellfs en ook voor de insecten heb ik een bloemenmengsel gezaaid. Alle beetjes helpen!

 10. Maria

  Prima initiatief! Hoop dat alle boeren dit kunnen gaan doen. Ook particulieren met eigen huis en eigen grond die aan het water wonen zouden hiervoor kunnen kiezen; de slootkant inzaaien met wildebloemenmengsel. Heb je een huurwoning met tuin en woon je vlakbij weilanden / sloten? Ook dan kun je bijvoorbeeld je borders inzaaien met wildebloemenmengsel. Op die manier draag je in elk geval op een positieve wijze mee aan voedsel voor allerlei insecten, die uiteindelijk ten goede komen aan o.a. de weidevogels.

 11. Sylvia Arts

  Onwijs goed bezig!! Ik zie hier bij ons in Altena (west Brabant) ook al dit soort veranderingen plaats vinden. Wordt er erg BLIJ van!!!!!

 12. George

  Ik doe mee, want ik wil ook wel meer gruttos zien

 13. George

  Ik doe mee, want wil ook wel meer gruttos zien.

 14. herman

  er moeten veel meer mensen komen die liefde hebben voor onze weidevogels.
  Boeren jullie zijn geweldig

 15. Willemien

  ik ben zelf op een hectare (wat ik in het verleden heb verpacht voor grasland) op mijn eigen manier allerlei bloemzaden voor vogels bijen aan het zaaien,onkruid zoals kamille,klaprozen,fluitenkruid paardebloemen enz.vond ik al altijd mooi,ik was het mest rijden en spuiten met gif zat vandaar,ik laat nu alles groeien en bloeien,in het najaar ff maaien en dan weer op naar het voorjaar,groetjes Willemien uit
  Vlodrop (L.)

 16. Chris

  Prima initiatief!

 17. lies

  Just do it

 18. willem van weperen

  Top initiatief! Er wonen veel mensen in dit gebied, die veelvuldig genieten van het landschap en de natuur, dus die kilometers komen er vast.

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne