Red de Rijke Weide

Weidevogelboulevard Amstelland is ingezaaid!

 

Schoolkinderen hebben geholpen de Rijke Weidevogelboulevard in Amstelland in te zaaien: een bloemenstrook van twee meter breed en zo’n vier kilometer lang. Als de strook in de lente in bloei staat kunnen de jonge weidevogels hier ongestoord rondscharrelen en insecten vinden.

De Rijke Weidevogelboulevard in de Bovenkerkerpolder is mogelijk gemaakt door de boeren, ANV De Amstel, Gemeente Amstelveen, Provincie Noord-Holland, Beschermers Amstelland, Amstelveenfonds, basisschool De Cirkel en dankzij gulle giften van de leden van Vogelbescherming Nederland en bijdragen voor de campagne ‘Red de Rijke Weide – Elke meter telt’.

Lees meer over de Rijke Weidevogelboulevard.

 


Reacties

 1. Henk Poolman

  Die “kringloop” van bloemen, zaden en planten, zodat insecten worden aangetrokken. Dát trekt weer (weide-)vogels aan en daarom is het inzaaien van bermen, e.d. braakliggend grond van groot belang voor onze medeschepselen !

 2. Thomas Meerman

  De tijd zal het leren hoe nuttig dit is. Ik kan me voorstellen dat de wilde bloemen zich door natuurlijk uitzaaien zullen verspreiden over het omliggende gebied. Hiermee wordt het leefgebied voor insekten dan weer groter en komt er meer voedsel beschikbaar voor onze geliefde weidevogels.

 3. R. van Bergen

  Nou dat zal hem helpen, pure symbool politiek en uiteindelijk zal dat uitdraaien op een grote teleurstelling van allen die hier onkundig van de nutteloosheid, aan hebben mee gewerkt. Die 2 meter moet minstens 100 zijn. Hier houdt geen enkele weidevogelstand als het omringende land gewoon uit landschapspijn bestaat. Zet je als Vogelbescherming steviger in op het realiseren van natuur inclusieve landbouw en stel aan de kaak dat die boeren met hun raaigras de enige veroorzakers zijn van de ellende. Geen ooievaar, gen Buizerd geen Vos is daar verantwoordelijk voor.

 4. J. Van den Berg

  Wat kan ik doen als bewoner van weliswaar een klein dorp, maar midden in het oude centrum?

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne