Red de Rijke Weide

Waarom een plas-dras goed is voor grutto’s – en help mee er bloemrijk gras bij te maken

Presentator en cabaretier Klaas van der Eerden gaat op bezoek in Idzega in Friesland en ontdekt midden in een weiland een meer. Het meer blijkt een plas-dras te zijn, speciaal aangelegd voor grutto’s en andere weidevogels. Ze vinden er voedsel en rust. Fijn! Maar er is meer nodig: met bloemrijk weiland eromheen kunnen ze er ook gaan broeden. Help mee bloemrijke meters te maken in Idzega!


Reacties

 1. gjalt idsinga

  Hulde aan deze boeren,koopWEIDE WEELDEZUIVEL.

 2. Harry Kuiphuis

  DFenk er eens over om niet meer naar Frankrijk op vakantie te gaan wanneer de jacht op bruto en wulp weer wordt toegestaan.
  Meld dit tevens aan het ministerie via de petitie. “Dan niet meer op vakantie in Frankrijk” Pas de vacances plus u’en France

 3. Anja

  Maar we zullen ook moeten strijden tegen Frankrijk, waar men de jacht op wulpen en grutto’s weer wil heropenen en b.v. Malta, waar men de trekvogels uit de lucht schiet.

 4. Theo Huitema

  Elke Boer zou dit moeten doen. De goede boeren niet na gesproken. Zo wordde weide vogels gered en de insecten. KOST MAAR EEN BEETJE GROND. Met goede gevolgen.

 5. Mariëlle Tulleners

  Het is zeer te betreuren dat de overheid nog steeds veel te weinig doet om bloemrijke grasvelden en bermen te creeeren en het maaien overlaat aan bedrijven die dat doen als het hun goed uitkomt zonder rekening te houden met de noodzaak van bloeiende weidebloemen voor de hele natuur ! Ónbegrijpelijk !!

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne