Red de Rijke Weide

Bloemrijk en nat grasland voor Idzega: help mee!

Wat is er zo bijzonder aan Idzega in Friesland? Presentator en cabaretier Klaas van der Eerden gaat op bezoek en ontdekt dat er maar liefst 350 paar grutto’s broeden. Maar er zijn nu 20 procent minder grutto’s dan vorig jaar: te weinig kuikens groeien groot. Ze hebben nat en bloemrijk weiland nodig, daar vinden ze insecten om te eten.
en red de kuikens van Idzega!


Reacties

 1. Ellie Talsma

  Ik steun de actie!

 2. w veenstra

  Het wordt nu echt tijd voor een andere koers. Anders is het te laat!!!

 3. w veenstra

  Het wordt nu echt tijd voor een andere koers.Anders is het te laat!!!!

 4. Sylvia

  Bestaat er al zoiets als vergoeding voor de boeren die stukken land laten begroeien met wilde bloemen en planten? Ik zag in Springwatch (programma van de BBC over natuur in Groot-Brittannië) dat dit zeer succesvol is in Engeland. Zoiets heeft NL ook nodig. Zodat het ook voor de boer financieel interessant blijft. Dan wordt iedereen er enthousiast van.

 5. Am Tamminga

  Koeien eten graag kruiden ,ze weten precies wat ze nodig hebben op het juiste moment . Boterbloemen eten ze niet want die zijn giftig .Verder is alles goed voor een koe en de melk smaakt veel lekkerder .

 6. Catrien

  Het is goed dat de instanties eindelijk in beginnen te zien dat het anders moet.
  En wat er gisteren in het journaal lieten zien, een bloemrijke en kruiden randen wat daar al de insecten in dat gebied bij Culemborg al licht was toegenomen. Maar nu nog de gifstoffen om die te bestrijden. Maar de aanvang is gezet, laten we deze weg inslaan!

 7. Ute Wiedemann

  Eigenlijk onbegrijpelijk dat de consumenten dat niet inzien…. als je natuur wil bewaren moet je consequent biologisch boodschappen doen… beter voor iedereen… 🙂

 8. bennieol

  haal melk vaak bij de boer op.

 9. Hans Olykan

  Betere melk. Dan maar iets duurdere melk. Een dubbeltje of 2 meer, je merkt dat niet. Dat geldt ook voor vlees en eieren. Meer kwaliteit, juist voor de dieren, is ook goed voor ons

 10. Arnold Vente

  Ik steun de actie

 11. T de Jonge

  Zo verdrietig dat de politiek nog steeds niets tot weinig hieraan doet, betaal boeren voor een vogel- en insectenrijkw weides en akkerbouwland!

 12. john

  Nederland moet meer zelfvoorzienende worden en niet over produceren wat vervolgens naar buitenland gaat (b.v. melkpoeder naar China) weer terug naar de gewone ouderwetse boerderijen met als afscheiding heggen en wallen, weg met verkaveling en terug brengen in de oude staat. Zorg wel dat de boer zij inkomen blijft behouden, maar kan ook door gemengd bedrijf dat voorziet in de behoeftes van de omgeving. Sluit mij aan bij Jaap Booij. Ga ook meer boerderij winkels maken. Tussenhandel weg en een eerlijker prijs voor de veehouderij. Mijn oom had ook kippen (vrij uitloop) maar die werden alleen op plaatselijke bestelling geslacht. Voorzag ene heel dorp van het nodige. Ook v.w.b. vlees etc. De kleien winkels weer terug super marken alle overbodige producten eruit. 2 1/2 kg aardappelen voor een zakje chips is ook belastend.
  Kan zo nog uren doorgaan. Geef de natuur weer de ruimte haal de vogels terug, de leeuwerik (je hoort ze niet meer) dank zij verkavelingen weg enz Maak mij ernstig zorgen over deze wegwerpmaatschappij en de wijze waarmede de natuur naar de verdommenis wordt geholpen.

 13. Theo

  Koeien lusten geen kruiden en bloemen alleen gras.Dus minder gras en minder melk opbrengst.Dus dit is niet goed voor de boeren.

 14. Kees Neervoort

  Veel boeren willen die verandering! Alleen instituties als de RABO bank en de AH’s en Jumbo’s knijpen deze boeren steeds verder uit zodat een omschakeling ( wat tijd én geld kost ) onhaalbaar wordt……

 15. Jaap Booij

  Het wordt tijd dat meer veehouders overgaan naar een kruiden- en bloemrijke weide. Een bloem- en kruidenrijke weide zorgt voor gezond vee, gezonde melk, minder bijvoering, dus minder kosten voor de boer. Gezonde melk is natuurlijk ook goed voor de mens. De consument moet iets meer betalen voor die gezondere melk. Eigenlijk onbegrijpelijk dat de meeste veehouders dat niet inzien.

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne