Red de Rijke Weide

Elke meter telt! Red 10 m2 voor 5 euro en help de weidevogels

Samen gaan we ervoor zorgen dat weidevogels niet uit het Nederlandse landschap verdwijnen. Elke meter telt om onze weidevogels te redden! Help ons zoveel mogelijk meters om te vormen van eentonige weilanden naar bloemrijke weides. Cabaretier Klaas van der Eerden en Camilla Dreef, ambassadeur van Vogelbescherming, roepen op om mee te helpen en zoveel mogelijk vierkante meters te redden.


Reacties

 1. Red de Rijke Weide

  Hallo, bedankt voor je uitgebreide feedback! Afgelopen weekend was door een fout de verkeerde versie van de homepage en actiepagina online, in plaats van de pagina’s zoals die nu te zien zijn. Zichtbaarheid en vindbaarheid van rekeningnummer en informatie over rijke weidezuivel zou nu toereikend en helder moeten zijn.

 2. Veldleeuwerik

  Een RSS feed voor het nieuws. RSS feeds en ‘volg per e-mail’ om reacties op artikelen te kunnen volgen zouden handig zijn. Een gironummer aan het eind van de video etc. etc.

 3. Veldleeuwerik

  Ook de overige informatie is ontoereikend. Ik kwam hier via een bericht op nature today. Dat artikel vertelt ons waarom een rijke weide belangrijk is en suggereert dat gewone zuivel, weidemelk en biologische zuivel weinig te bieden hebben als het om een rijke weide gaat, maar er wordt niet uitgelegd wat rijke weidemelk dan wel is, waar je het kunt kopen en hoe je kunt zien dat het rijke weidemelk is. Op de site kun je daar met veel zoeken achter komen, maar ik denk dat veel mensen het opgeven voor ze die info gevonden hebben. Bekijk eens een paar sites over ‘usability’ en je leert dat mensen het zoeken na twee keer klikken opgeven. En niet alleen de site kan beter, het zou ook handig zijn als rijke weidemelk in de winkel duidelijk te herkennen is. Nu moet je een reeks merk- of producenten namen uit je hoofd leren. Het lijkt er op dat sommige merken een logo van de vogelbescherming hebben en andere niet. Nergens wordt uitgelegd wat dat logo betekent.

 4. Veldleeuwerik

  Heel goede actie!! Maar de publiciteit zou veel beter kunnen. Het is me bijvoorbeeld ondanks uitgebreid zoeken niet gelukt om een rekeningnummer te vinden voor donatie. Als je op de homepage op ‘Lees meer en doneer’ klikt wordt je verbonden met een pagina om te doneren voor een actie tegen illegale jacht! De titel van deze pagina roept op tot donatie maar ook hier is nergens een rekeningnummer te vinden. De enige link op deze pagina linkt naar een kaart met verkooppunten van rijke weideproducten, ook daar geen info over hoe te doneren.

 5. Truus

  Ik heb weinig geld te besteden maar dit moeten we met elkaar zien voor elkaar te krijgen. Ik stort 10 euro .We moeten de weidevogels weer een thuis bieden . !!!
  doe mee !!

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne