Red de Rijke Weide

Ût Giethoorn zuivel goed voor boerenlandvogels

Ut Giethoorn pakken

Er is een nieuw biologisch zuivelmerk in de supermarkt: Ût Giethoorn. De zuivel komt rechtstreeks van de boerderij, die zich aan de rand van het grootste laagveenmoeras van Europa bevindt, net buiten het dorpje Giethoorn. De biologische zuivel van Ût Giethoorn voldoet aan strenge criteria voor boerenlandvogels die opgesteld zijn door Vogelbescherming Nederland en mag daarom het logo van Vogelbescherming dragen.

De producten van Ût Giethoorn worden zoveel mogelijk op ambachtelijke wijze gemaakt. Dat betekent vooral dat de producten de tijd krijgen om smaak te ontwikkelen en dat de processen en recepturen erg lijken op die van vroeger. Deze zuivel is naast zijn pure smaak ook te herkennen aan zijn uitgesproken donkere verpakking.

Ût Giethoorn draagt het keurmerk Echte Boerderijzuivel. Dit keurmerk staat op zuivelproducten die echt op de boerderij bereid zijn, met de melk van de eigen veestapel.

Door schaalvergroting in de landbouw zijn veel vogels verdwenen, die in weilanden en op boerenerven broeden en hun voedsel zoeken. De boer van Ût Giethoorn zorgt voor bloemrijke weides vol vlinders en bijen, waarin niet alleen koeien heerlijk kunnen grazen maar ook de kenmerkende Nederlandse boerenlandvogels en hun kuikens goed gedijen. In een periode van 5 jaar gaat het aantal hectare weidegrond dat voldoet aan de strenge normen van Vogelbescherming omhoog van 20 naar 33%. Maatregelen die Ût Giethoorn neemt zijn stimuleren van kruidenrijk grasland, vernatting, behoud en herstel van streekeigen landschapselementen en broedgelegenheid op en rondom het erf. Goed voor weidevogels en andere boerenlandvogels!

Het premium zuivelmerk Ût Giethoorn is een mooie aanvulling op het huidige assortiment biologische zuivel in de supermarkt en is vanaf 29 mei verkrijgbaar bij de supermarkten van Deen en in juni bij vestigingen van Coop. Komende tijd zal het merk Ût Giethoorn bij meer verkooppunten beschikbaar komen.


Reacties

 1. T.Jansen

  een heel goede aanwinst in zuivelland ,hiermee wordt de weidevogels beschermd wat zeer noodzakelijk is.

 2. M.Eijer

  Dit zijn goede voorbodes om als consument voor een eerlijk gezond product te kunnen kiezen en is noodzakelijk onze weide vogels te redden, anders is er over 10 jaar geen weide vogel meer over.

 3. Ruud van Amelsfoort

  Super dat dit gebeurt eigenlijk zou het van zelf sprekend moeten zijn, ga zo door de politiek zou zich hier harder voor moeten maken jammer dat economie voor natuur gaat dit kan gemakkelijk samen gaan

 4. Frieda Hillebrand

  Coop en van deen zitten niet in Amsterdam,dus zo snel mogelijk A.H-Vomar-en vooral Jumbo(die is het meest ontvankelijk voor dit soort producten) en dirk van der broek benaderen

 5. WILHELMINA BERENDSEN

  EEN HEEL MOOI GEBEUREN
  EEN GOEDE AANWINST

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik voor hier meer informatie over privacy.

Volg de campagne