Red de Rijke Weide

‘Succesvol Boeren met natuur: ontmoet de praktijk’

GruttoRdRW-JanNijendijk-Saxifraga

BoerenNatuur.nl en Vogelbescherming organiseren op 7 april 2017 de conferentie: Succesvol Boeren met natuur: ontmoet de praktijk. Steeds meer boeren én agrarische collectieven zoeken naar een succesvol verdienmodel waarbij optimaal rekening wordt gehouden met de natuur.  De conferentie biedt daarvoor hele praktische antwoorden. Ook is er ruim aandacht voor vragen van agrarische collectieven over de uitvoering van het agrarisch natuur-en landschapsbeheer. Inschrijven kan via deze link.

Natuur-inclusieve landbouw biedt in de ogen van BoerenNatuur.nl en Vogelbescherming een nieuw perspectief voor economisch gezonde boerenbedrijven in een natuurrijk landschap. Toewerken naar deze vorm van landbouw is de beste manier om het verlies aan natuur in het agrarische landschap tegen te gaan. Op de conferentie Succesvol Boeren met natuur: ontmoet de praktijk delen pioniers hun ervaringen met vak- en branchegenoten.

Van en met elkaar leren

De conferentie bestaat uit presentaties en workshops door boeren die succesvolle oplossingen hebben op het gebied van bedrijfsvoering en natuur. In deze workshops gaan boeren en andere experts in op vragen die onder veel boeren leven; zowel ten aanzien van de uitvoering van het agrarisch natuurbeheer als hoe dit te combineren met de bedrijfsvoering. Nieuwe natuurvriendelijke producten die reeds op de markt zijn worden gepresenteerd en het verhaal erachter gedeeld met collega’s. Van en met elkaar leren staat centraal.

Tevens landelijke dag Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer

Deze conferentie is tevens de jaarlijkse ontmoeting van de agrarische collectieven van BoerenNatuur.nl; de landelijke dag Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Tijdens deze dag staat de samenwerking centraal tussen boeren en agrarisch collectieven actief in het agrarisch natuur- en landschapsbeheer. In workshops zal aandacht zijn voor beheer- en beleidsmonitoring, de samenwerking met gebiedspartijen en nieuwe ontwikkelingen rondom de uitvoering van het beheer van diverse leefgebieden en de rol van water voor natuur en het boerenbedrijf.

Natuur-inclusieve landbouw is geen utopie

Succesvol Boeren met natuur, ontmoet de praktijk is voor agrarische ondernemers (zoals akkerbouwers, vlees- en melkveehouders) en agrarisch collectieven, maar ook voor professionals actief in de agrarische sector en in het agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Met de conferentie geven Vogelbescherming en BoerenNatuur.nl voorlopers op het gebied van duurzame, natuur-inclusieve landbouw en agrarisch natuur- en landschapsbeheer een podium. Om te inspireren en te laten zien dat meer natuur-inclusieve landbouw geen utopie is maar een haalbare toekomst.

Schrijf je in!

Inschrijven kan via deze link.


Reacties

 1. Pim

  Dankjewel voor dit artikel over succesvol boeren. Het is in deze concurentiemaatschappij belangrijk het verdienmodel te optimaliseren. Anders ga je ten onder of overleef je zonder te floreren. Het is daarom goed om het vak met andere boeren te bespreken. http://www.aecuden.nl/Agrarisch_administratiekantoor

 2. Jeroom

  Verdienmodel voor natuurincl landbouw? Steun de Milieudefensie campagne eerlijke-melk.nl voor 2 cent/ l extra voor alle zuivel in supermarktschappen voor 10% kruidenrijk grasland en later maaien.

 3. Eric

  Goed voornemen om rekening te houden met de natuur zou iedereen moeten doen en om de natuur te helpen er verdwijnt al genoeg door de mens zonder natuur uiteindelijk geen mens meer op aarde

 4. ik

  half jan geweest….

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne