Red de Rijke Weide

Speel het Kievitbordspel

De aantallen broedende kieviten zijn in Nederland sinds 1990 bijna gehalveerd. Kievitkuikens hebben het erg moeilijk bij het opgroeien: vorig jaar bleek uit ringonderzoek dat slechts circa 10% de eerste weken overleefde.

Sovon, Vogelbescherming en het Vogeltrekstation doen onderzoek naar in wat voor gebieden jonge kieviten het meest succesvol zijn en welke maatregelen kunnen helpen.

Speel het Kievitbordspel!

Tegen welke gevaren loopt een kievitkuiken aan als ie opgroeit? Welke obstakels en gevaren moet hij allemaal overwinnen voor hij zelfstandig is?

Speel het spel en ontdek het zelf!

Meer weten over kieviten, de problemen waar kuikens tegenaan lopen en het onderzoek? www.sovon.nl/jaarvandekievit.


Reacties

 1. Daphne

  Leuk voor op de BSO waar ik werk en ook nog leerzaam voor de kinderen. Leuk initiatief!

 2. E.Weijland

  Kom op zeg, niet zo zeuren of klagen! Een beetje creatief denken kan echt geen kwaad… online kan je (bv bij de Hema) heel eenvoudig de prachtigste afdrukken bestellen!!!

 3. K.Keuzenkamp

  Is het Kievitsbordspel + de spelregels online te bestellen?
  Dat zou voor mij de enige mogelijkheid zijn om eraan te
  komen.
  Graag antwoord.

 4. E. van der Sanden

  jammer ik ben niet in het bezit van printer dus spel voor mij…………….moet ik maar vergeten, of is het mogelijk online te bestellen?

 5. E.Weijland

  Dit spel is, vermoed ik, geen computerspel maar is om te downloaden en af te drukken. Dan wordt het een heel leuk bordspel dat je met elkaar aan tafel kunt spelen. Net als het befaamde ‘Natuurspel’ van zo’n 30 jaar geleden. Eerst speelde ik dat met m’n eigen kinderen en nu met de kleinkinderen. Leuk en zeer leerzaam!!! Dank Vogelbescherming!

 6. anke

  ik heb het zelfde probleem!

 7. De Geest Christel

  Ik begrijp niet eens hoe ik moet beginnen. Als ik klik op de start, het nest is compleet, er gebeurt niets!

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik voor hier meer informatie over privacy.

Volg de campagne