Red de Rijke Weide

Koop ‘De Koning van de Weide’ en help weidevogelboeren

Gruttolied-SybvdPloeg-555x353

Syb van der Ploeg van De Kast componeerde een prachtige muzikale ode aan de grutto, onze Nationale Vogel. Als je ‘De Koning van de Weide’ aanschaft (via Itunes of op CD in de winkel van Vogelbescherming) dan steun je een belangrijk nieuw weidevogelproject van Vogelbescherming.

Drassige gebieden voor weidevogels

De opbrengsten van het nummer gaan naar een project bij het Gelderse Noordeinde. Hier wordt een aantal weilanden voor langere tijd onder een kleine laag water gezet. Weidevogels hebben daar veel baat bij; ze vinden er volop voedsel en kunnen er uitrusten. Vogelbescherming wil vier boeren steunen door zonnepompen aan te schaffen voor deze plasdrassen. Met de zonnepompen wordt er op milieuvriendelijke wijze water gepompt naar de betreffende plekken.

Download het lied of koop de cd!

De kosten per pomp zijn € 2.500, in totaal is er € 10.000 nodig. Staatssecretaris van Dam maakte zondag in de uitzending van VARA’s Vroege Vogels bekend dat hij € 5.000 bijdraagt aan het project.

  • Download het lied via Itunes
  • Of beluister het op Spotify
  • Of koop de CD in de winkel en webwinkel van Vogelbescherming.
    Je kunt ook een bijdrage doen aan het project zonder de CD te kopen.

Reacties

  1. imjansen

    Ik wil graag de cd De koning van de Weide kopen, kan ik deze cd bestellen via internet?

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne