Red de Rijke Weide

Kom naar eerste ‘Benefiet voor de Kieviet’ op 24 juni

Kievit / Shutterstock

In de Bovenkerkerpolder (Amstelveen) gaat het goed met de weidevogels, in tegenstelling tot de trend in Nederland. Het unieke beheer van een groep betrokken boeren zorgt daarvoor. Maar een extra duwtje in de rug kunnen de weidevogels goed gebruiken, dus organiseert Hoeve Kazan het eerste Benefiet voor de Kieviet in de Bovenkerkerpolder: een heerlijk viergangendiner op locatie waarvan de opbrengst ten goede komt van weidevogels.

Op zaterdag 24 juni as. wordt het eerste Benefiet voor de Kieviet op Boerderij Bouwlust (Nes a/d Amstel) gehouden. En u kunt daar bij zijn! Laat uw verbeelding spreken: een heerlijk zomeravond, de geur van vers gemaaid gras, het geluid van roepende en kwetterende vogels, een heerlijk vrij uitzicht en een lange tafel prachtig gedekt. Nieuwe ontmoetingen, interessante gesprekken en intussen wordt het diner opgediend.

Stuk voor stuk heerlijke gerechten, bereid door Martijn Postma (boerin en kok). De ingrediënten zijn veelal afkomstig uit de streek, zoals de ‘onkruidenboter’ en het heerlijke biologische vlees van Limousin-runderen van Hoeve Kazan.

Het overgrote deel van de opbrengst van het diner komt ten goede aan beheer dat goed is voor weidevogels. Doel is om nog meer kruidenrijke, vochtige weiden in de Bovenkerkerpolder te realiseren. Er is geld nodig om het waterpeil hoger te zetten en om de weilanden in te zaaien met inheemse weidebloemen. Gebrek aan vochtige, kruidenrijke graslanden die laat worden gemaaid, is een belangrijke oorzaak van de achteruitgang van weidevogels.

Dus, help mee en schuif aan bij deze benefietbijeenkomst. De kosten voor het diner zijn € 42,50 p.p., inclusief welkomstdrankje en koffie, maar exclusief drankjes, die kunt u ter plaatse afrekenen.

Inschrijven kan via info@hoevekazan.nl.

Meer weten?

Meer informatie en laatste nieuws op: http://hoevekazan.nl/benefietvoordekieviet.

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik voor hier meer informatie over privacy.

Volg de campagne