Red de Rijke Weide

Help mee Europees Landbouwbeleid te veranderen

De Europese Commissie bereidt een nieuw Gemeenschappelijk Europees Landbouwbeleid voor. Dat beleid bepaalt de toekomst van de landbouw en de voedselproductie, ook in Nederland. Veel Europese natuurorganisaties maken zich grote zorgen over de kaalslag op het platteland, veroorzaakt door het huidige landbouwbeleid. Niet alleen vogels en natuur delven het onderspit, ook veel boeren komen in de problemen. Laat je stem horen om dat te veranderen!

De Europese Commissie heeft een publieksconsultatie opgezet waaraan iedereen kan meedoen. Hoe meer mensen laten weten dat het zo niet langer kan, hoe beter. Natuurorganisaties in heel Europa voeren daarvoor campagne onder de noemer Living Land. In Nederland wordt dat gecoördineerd door Natuurmonumenten, Wereld Natuur Fonds en Vogelbescherming. Vogelbescherming staat al jaren op de bres voor een ander type natuurinclusieve landbouw via Red de Rijke Weide.

Ga naar www.vogelbescherming.nl en zeg ja tegen een ander landbouwsysteem, beter voor natuur én boer!


Reacties

 1. Philip Claringbould

  Ook met 40 en zelfs met ongeveer 10 melkkoeien kan een goede melkprijs en belegde boterham met dik boter en kaas verdient worden bewijzen jonge koppige ondernemers als boer Jaring, Flansum 3 in Raerd en buurvrouw Durkje uit Vegelinsoord aan de Welleweg 8 in Friesland. Europese subsidies zijn eigenlijk niet nodig maar uiteraard welkom, maar ook zonder subsidie kan het uit. http://www.buurvrouwdurkje.nl.
  Inspirerende jonge friese boeren zonder veel land, veel koeien of een groot bedrijf een mogelijkheid om in Nederland maar misschien ook als voorbeeld in Europa ook zonder subsidie renderend verantwoord te boeren met natuur met liefde voor de grond, het land, mens en dier en plant!

 2. Bert Verstappen

  Ja, die ganzen doen het lekker inderdaad. Verder leeft en groeit er helemaal niks meer hier in de polder behalve engels raaigras (ganzenvoer) gekweekt voor de melkindustrie. Een groot groen dood biljartlaken gedrenkt in drijfmest. Weidevogels op sterven na dood en alle koeien op stal. Het is niet anders, we willen nu eenmaal goedkope melk uit de supermarkt met z’n allen. De boer maakt zijn rekensommetje wel, geef m eens ongelijk. Een streng en reddend plan van de overheidsbeleid op dit vlak ga ik niet meer meemaken. Als ik melkboer was zou ik nu overstappen op ganzenlever. En Frans leren voor de exportkansen.

 3. Minne Holtrop

  Niet zo piepen. Er zijn misschien wel minder weidevogels, maar er zijn nog nooit zoveel ganzen, vossen, ooievaars, marters, hermelijnen buizerds geweest., dus het valt wel mee met de teloorgang van de natuur. Ook prachtige VINEX wijken met vogelhuisjes, en vooral geen huiszwaluwen want die schijten je hele huis onder. Wil je de geschetste kant opgaan moeten er keuzes gemaakt worden, en als die gemaakt zijn is er wel weer een organisatie (Kritsch Fanuabeheer) die vind dat het anders moet. Het blijft dweilen met de kraan open, ook al wordt het GLB geld anders besteed.

 4. Anneke Duijndam

  Prima campagne! Koeien, bloemen, vogels en insecten in de wei, en een goede melkprijs voor de boeren! Niet alleen voor ons, ook voor volgende generaties.

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik voor hier meer informatie over privacy.

Volg de campagne