Red de Rijke Weide

Help mee Europees Landbouwbeleid te veranderen

De Europese Commissie bereidt een nieuw Gemeenschappelijk Europees Landbouwbeleid voor. Dat beleid bepaalt de toekomst van de landbouw en de voedselproductie, ook in Nederland. Veel Europese natuurorganisaties maken zich grote zorgen over de kaalslag op het platteland, veroorzaakt door het huidige landbouwbeleid. Niet alleen vogels en natuur delven het onderspit, ook veel boeren komen in de problemen. Laat je stem horen om dat te veranderen!

De Europese Commissie heeft een publieksconsultatie opgezet waaraan iedereen kan meedoen. Hoe meer mensen laten weten dat het zo niet langer kan, hoe beter. Natuurorganisaties in heel Europa voeren daarvoor campagne onder de noemer Living Land. In Nederland wordt dat gecoördineerd door Natuurmonumenten, Wereld Natuur Fonds en Vogelbescherming. Vogelbescherming staat al jaren op de bres voor een ander type natuurinclusieve landbouw via Red de Rijke Weide.

Ga naar www.vogelbescherming.nl en zeg ja tegen een ander landbouwsysteem, beter voor natuur én boer!


Reacties

  1. Minne Holtrop

    Niet zo piepen. Er zijn misschien wel minder weidevogels, maar er zijn nog nooit zoveel ganzen, vossen, ooievaars, marters, hermelijnen buizerds geweest., dus het valt wel mee met de teloorgang van de natuur. Ook prachtige VINEX wijken met vogelhuisjes, en vooral geen huiszwaluwen want die schijten je hele huis onder. Wil je de geschetste kant opgaan moeten er keuzes gemaakt worden, en als die gemaakt zijn is er wel weer een organisatie (Kritsch Fanuabeheer) die vind dat het anders moet. Het blijft dweilen met de kraan open, ook al wordt het GLB geld anders besteed.

  2. Anneke Duijndam

    Prima campagne! Koeien, bloemen, vogels en insecten in de wei, en een goede melkprijs voor de boeren! Niet alleen voor ons, ook voor volgende generaties.

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Volg de campagne