Red de Rijke Weide

Grutto’s en graskaas op Oerol 2018

Weidevogels en de Terschellinger polder zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en tijdens Oerol 2018 wordt dat op verschillende manieren belicht. Kom mee met de speciale fietsexcursies langs de vogelrijkste plekken, bezoek de expeditie Gegrond over dit eeuwenoude cultuurlandschap of eet de speciale Oerol graskaas.

Help weidevogels, eet Oerolkaas

Speciaal voor Oerol maakte de Terschellinger kaasfabriek heerlijke graskaas met paardenbloem: Oerolkaas. De melk voor de kaas wordt geleverd door boeren die veel rekening houden met de weidevogels op hun land. De kaas is op verschillende plekken op het festival te vinden: zo zit het op de borrelplanken bij de Vaste Gasten en Grand Restaurant The Barn op Westerkeyn. Bij de laatste kun je ook kun je een stuk kopen om mee te nemen naar huis. Op zondag 17 juni om 12:30 wordt de kaas feestelijk aangesneden en kan er geproefd worden bij de Tramontana op Westerkeyn.

Fiets mee door de prachtige polder

Ga tijdens Oerol 2018 mee op fietsexcursie met ervaren gidsen van Vogelbescherming Nederland. Ontdek in een uur of twee de Terschellinger Polderroute en maak kennis met onze nationale vogel de grutto, en met de tureluur, kievit, scholekster en visdief. En als het meezit zeldzamere soorten zoals slobeend en zomertaling. Schrijf je in via www.vogelbescherming.nl/excursies.

Gegrond

De fietsexcursies gaan ook langs het speciale Oerol project Gegrond, de expeditie die door kunstenaar Elmo Vermijs is gemaakt op uitnodiging van Vogelbescherming. Het bestaat uit twee projecten: een beeldend werk in de vorm van een geluidsspiegel op de waddendijk en Perspectief, waarin je met je voeten in de poldergrond het verleden, heden en de toekomst van de polder ervaart. Lees meer over de expeditie.

Bijzonder polderlandschap

In de Terschellinger polder leven tussen de grazende koeien grote groepen weidevogels, zoals grutto, scholekster en kievit. Deze ruim duizend hectare grote polder is door de nabijheid van de Waddenzee en het open landschap een van de rijkste weidevogelgebieden van ons land.
Met het project PolderPracht wil Vogelbescherming Nederland weidevogels beschermen en de pracht van de Terschellinger polder behouden. Samen met boeren, kaasmakers en ondernemers laten we zien dat dit op een duurzame manier kan.

Oerol vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 24 juni. Kijk voor meer informatie op www.oerol.nl of op www.polderprachtterschelling.nl.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne