Red de Rijke Weide

Eerste ‘Red de Rijke Weide Kaas’ gepresenteerd

De ‘Red de Rijke Weide Kaas’ is een feit. Zaterdag 10 mei presenteerde Vogelbescherming samen met weidevogelboer Henk Pelleboer, Natudis en biologische vers groothandel Kroon de eerste kaas op het Food Film Festival. Vogelbescherming medewerker Gerrit Gerritsen overhandigde de eerste kaas aan Henk Pelleboer uit Mastenbroek. De kaas is gemaakt van melk afkomstig van zijn land.

Een jaar geleden startte Vogelbescherming Nederland met de campagne Red de Rijke Weide. Door de toenemende vraag naar melk en de steeds intensiever wordende landbouw is er geen ruimte voor bloemen, bijen en vogels. Met name weidevogels als de grutto gaan al decennialang in aantal achteruit. Met de campagne wil Vogelbescherming proberen 20 procent van de bloemrijke weides in ons land te behouden. Dat is genoeg om heel Nederland van melk te voorzien en om de weidevogels hier een toekomst te geven.

Met het produceren van kaas wil Vogelbescherming laten zien dat het produceren van melk goed samen kan gaan met het beschermen van weidevogels en natuur. De melk is afkomstig van weidevogelboer Henk Pelleboer uit Mastenbroek, die bij zijn bedrijfsvoering rekening houdt met de vogels op zijn land. Van elke kilo ‘Red de Rijke Weide Kaas’ die verkocht wordt gaat 1 euro rechtstreeks naar het uitbreiden van het weidevogelgebied in Mastenbroek.

De ‘Red de Rijke Weide Kaas’ is vanaf 15 mei verkrijgbaar bij alle natuurwinkels en diverse biologische winkels.

Foto (v.l.n.r.): Peter van der Schoot, Henk Pelleboer en Gerrit Gerritsen (door: Maarten Berk)


Reacties

 1. dries broekhuis

  hmmmm dat lijkt me heerlijk!!!!!! helaas niet bij mij in de buurt Diepenveen/Deventer jammer maar meschien komt dat nog.

 2. c.van bloois

  Maak een lijst waar deze kaas te koop is.

 3. Monique van Ganzewinkel

  Goed nieuws!
  Deze (h)eerlijke biologische kaas is WEL te koop bij Natuurwinkel Nachtegaalstraat, Utrecht!! En bij Natuurwinkel Baarn, Natuurwinkel Woerden, Natuurwinkel Ermelo, GooodyFooods Zwolle, Gimsel Roterdam, Arteka Heemskerk en véééle andere goede natuurvoedingswinkels.

 4. Erwin Teijgeler

  De kaas is niet verkrijgbaar bij de Natuurwinkel in Utrecht aan de Nachtegaalstraat.

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je naam wordt wel getoond.

*

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne