Red de Rijke Weide

Deel deze boer

Wicher en Aaltje Hoeve

Rouveen, Overijssel

  • Hectare landHectare land: 47
  • KoeienKoeien: 75

Wij hebben een biologisch melkveebedrijf van circa 47,75 ha met 75 MRY koeien.

Voor ons (Wicher en Aaltje) is een goed rentmeesterschap over het land dat je hebt als melkveehouder het uitgangspunt voor de bedrijfsvoering. In iedere boom aan de weg van het bedrijf zien we een vogelhuisje hangen en met de gemeente hebben we het voor elkaar gekregen dat de berm bloemrijk bloeit. Insecten zijn belangrijk voor de weidevogel en ook voor de tientallen zwaluwen op het bedrijf. In het veenweidegebied hebben we samen circa 6 ha. kruidenrijk grasland met een plasdras. Daar nestelen kieviten, grutto’s wulpen, tureluur en scholeksters. Samen met een collega melkveehouder zijn we bezig om het gebied optimaal in te richten voor de weidevogels.

Vele vogels broeden in het gebied. We hebben tot nu toe de aantallen niet precies bijgehouden. In de nestkastjes zijn diverse vogels. Pimpelmees, koolmees, gekraagde roodstaart, zwarte roodstaart, kwikstaart, huismus, ringmus enz…

De melk voor de huismerk kaas van biologische supermarkt Ekoplaza komt van Wicher en Aaltje, zie de productpagina.

Vorige
Volgende

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne