Red de Rijke Weide

Deel deze boer

Roelofsen Vleesvee / Poldervlees

Grootschermer, Noord-Holland

  • Hectare landHectare land: 125 ha
  • KoeienKoeien: 100

Sinds april 2018 zijn wij, Arjan en Sandra, eigenaren van het bedrijf dat handelt onder de naam Poldervlees.nl. Wij hebben momenteel 50 zoogkoeien en ruim 50 stuks jongvee. Belangrijkste pijlers van dit bedrijf zijn natuurbeheer, vleesverkoop aan huis en weidevogelbeheer.

In onze polder De Menningweer, waarin wij 70 hectare natuurgebied beheren voor Landschap Noord-Holland, vestigen zich in het voorjaar voornamelijk kievit, tureluur, grutto en scholekster. Met de zwaluwen rond de boerderij erbij is het in het voorjaar een drukte van jewelste.

Onder de naam Poldervlees bieden wij consumenten de mogelijkheid om een rundvleespakket te kopen van dieren die in de Menningweerpolder grazen. In deze polder staan allerlei kruiden die de koeien met smaak eten. Deze smaak vindt men weer terug in het vlees. In de winter krijgen de dieren hooi uit het natuurgebied als voedsel. Bovendien krijgen de dieren van deze boerderij alle tijd en ruimte om te groeien. Dat komt de kwaliteit ten goede. Met enige vorm van regelmaat wordt een koe geslacht. Ongeveer twee weken na slachting kunnen de pakketten worden opgehaald op de boerderij. Een vleespakket bevat 15 kilo vlees.

In de stal hebben wij vorig jaar 5 groepsverblijven met pot gecreëerd waarin de koeien vrij lopen. De huisvesting is sterk verouderd en niet toereikend voor onze veestapel. Momenteel loopt er daarom ook een procedure voor de aanvraag van verbouw en uitbreiding van de stal. Hopelijk kunnen daar volgend najaar de koeien in.

Mocht u ons willen steunen, bestel dan een vleespakket via onze website www.poldervlees.nl. Door onze producten af te nemen zorgt u ervoor dat wij ons bedrijf op een natuurlijke en duurzame manier kunnen voortzetten.

Wij zijn zoals we dat zelf zeggen niet Bio, maar wel logisch.

poldervlees.nl/
Vorige
Volgende

Meer over deze boer

  • Weidevogels 2018 De Menningweer

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne