Red de Rijke Weide

Deel deze boer

Meeuwis Millenaar

Dussen, Noord-Brabant

  • Hectare landHectare land: 70 koeien, 41 hectare

Ik heb een melkveebedrijf in het Land van Altena met veel aandacht voor natuur. Ik vind het belangrijk in een mooi en rijk landschap te wonen. Koeien beweiden en boerenlandvogels horen daar voor mij bij. Als telg van een boerenfamilie die stamt uit 1420 weet ik niet beter. Voor mij is er geen heerlijker moment dan het voorjaar. Koeien naar buiten, de terugkeer van de boerenzwaluw, het eerste nest op het land. Het zorgt voor dat ultieme lentegevoel. We werken al sinds 2000 samen met de weidevogelgroepen in ons gebied.

We melken 70 melkkoeien in een stal met veel aandacht voor koecomfort. In de stal hebben we ieder jaar 20 boerenzwaluwnesten met buiten een modderpoel om nesten te maken. 15 ha van ons bedrijf is ingericht voor akkervogels met name voor kieviten, veldleeuweriken en patrijzen. Het omgaan met boerenlandvogels hoort bij ons bedrijf. In 2017 hebben we een vogelakker speciaal voor de veldleeuwerik aangelegd. Het aandeel kruidenrijk grasland neemt ieder jaar toe. Plas-dras wordt bij ons op de Brabantse klei gebruikt door de kievit. Samen met betrokken partners organiseer ik regelmatig excursies.

 

Vorige
Volgende

Aantal broedpaar/jaren 15 16 17 18
Boerenzwaluw - 1522 -
Gele kwikstaart - - 33
Graspieper - - 3 -
Kievit - 15716
Patrijs - 33 -
Scholekster - 222
Tureluur - - - 4
Veldleeuwerik - - 44
Visdief - - 1 -
Watersnip - - 42
Wilde eend - - 52

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne