Red de Rijke Weide

Deel deze boer

Gerben Bakker

Terschelling, Friesland

 • Hectare landHectare land: 40 ha
dezeekraal.nl
Vorige
Volgende

Aantal broedpaar/jaren 09 10 11 12 13 14 15
Grutto - - - 13162313
Kievit - - - 18232018
Krakeend - - - - 221
Kuifeend - - - 1 - - -
Meerkoet - - - - - 12
Scholekster - - - 10362930
Slobeend - - - 1 - - -
Tureluur - - - 11351910
Veldleeuwerik - - - 1 - 4 -
Wilde eend - - - - - 2 -
Wulp - - - - 1 - -
Zomertaling - - - 1 - - 2

Meer over deze boer

 • Gerben Bakker
  Wij zijn Gerben en Jolanda Bakker en runnen sinds 2004 het biologische familiebedrijf De Zeekraal op Terschelling. Wij melken 250 Friese Melkschapen en verwerken de melk in onze kaasmakerij en ijsmakerij tot heerlijke biologische producten.  We hebben een bezoekboerderij waar we iedere middag tijdens het melken onze gasten vertellen over het boerenleven op Terschelling en in het algemeen.
   
  Deze educatieve tak vinden we erg leuk en we kunnen dit nog meer in de praktijk brengen sinds we ook ingerichte tenten van Het Betere Boerenbed verhuren. Ons bedrijf doet al meer dan 25 jaar aan agrarisch weidevogelbeheer en omdat we zo extensief boeren, zijn onze graslanden, tussen de waddendijk en de duinen, uitermate geschikt voor broeden en foerageren. Wij hebben veel contact met onze nazorger en proberen op deze manier een productief bedrijf te combineren met het in stand houden van flora en fauna in de polder. 
   
   

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne