Red de Rijke Weide

Deel deze boer

Freek van Leeuwen

Zoeterwoude, Zuid-Holland

 • Hectare landHectare land: 43 hectare

Boerderij de Vierhuizen is een klein biologisch familiebedrijf, gevestigd op de grens van de gemeenten Zoeterwoude en Leidschendam-Voorburg. Het is een melkveehouderij met ca. 45 melkkoeien, 20 kalveren en pinken, en 20 ooien (moederschapen). Van een deel van de melk wordt op de boerderij echte boerenkaas van speciale topkwaliteit gemaakt. Deze kaas wordt onder eigen keurmerk (Wilde Weide Kaas) verkocht aan restaurants en kaasspeciaalzaken in en buiten Nederland. Ook is er een winkeltje op de boerderij.

Een belangrijk aspect van Boerderij de Vierhuizen is natuurbeheer. Vrijwel al het land, ca 40 hectare in totaal, is natuurgebied. Hier krijgt de natuur voorrang. Weidevogels, vlinders, kikkers en andere dieren zijn even belangrijk als de koeien. Ook op het erf worden allerlei maatregelen genomen voor de flora en fauna.

kaasboerderijdevierhuizen.nl
Vorige
Volgende

Aantal broedpaar/jaren 08 09 10 11 12 13 14 15 16
Bergeend - - - 2111 - -
Canadese gans - - - - - - 2 - -
Grutto - - - 7661276
Kievit - - - 10810653
Knobbelzwaan - - - - - - 1 - -
Krakeend - - - 254421
Kuifeend - - - 276565
Meerkoet - - - - - - 6 - -
Scholekster - - - 533423
Slobeend - - - - 1 - 1 - -
Tafeleend - - - 1 - - - - -
Tureluur - - - 4991289
Wilde eend - - - - - - 9 - -
Zomertaling - - - - - 11 - -

Meer over deze boer

 • Nieuwsbrief kaasboerderij De Vierhuizen zomer 2014

  De nieuwsbrief zomer 2014 van kaasboerderij De Vierhuizen is uit! 

 • Familie van Leeuwen winnaar Kaas met een verhaal

  De Wilde Weide kaas van de familie Van Leeuwen van Kaasboerderij De Vierhuizen (Zoeterwoude) is in de Cum Laude 2013-verkiezing verkozen tot de aller-lekkerste 'Kaas met een verhaal' van 2013. Deze biologische Boerenkaas kreeg van de jury van smaakdeskundigen maar liefst een 9,8.
   

  De jury vond dit echt een prachtige kaas, super zuivel, lekker zoetig, met een frisse smaak en een goede geur, echt vakmanschap. En ook nog eens met een kloppend verhaal. Geen overdreven marketinggedoe met copywriters, gewoon een puur en eerlijk verhaal, echt uit het leven van de familie op de kaasboerderij.
   
   
  Kaasboerderij De Vierhuizen is sinds oktober 2011 één van de drie boerderijen waar de Wilde Weide kaas gemaakt wordt. Het is een biologisch en kleinschalig familiebedrijf. Natuurbeheer is een belangrijk aspect van Kaasboerderij De Vierhuizen.
   

  Bron: Biojournaal

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne