Red de Rijke Weide
25
May

Argusvlinders tellen 25 t/m 27 mei

   00:00        Heel Nederland

De argusvlinder was lange tijd een veel voorkomende vlindersoort in Nederland. Maar sinds het midden van de jaren negentig gaat het slecht: de stand van de argusvlinder is met maar liefst 98% gekelderd.

In het weekend van 25 tot en met 27 mei organiseert De Vlinderstichting, samen met Waarneming.nl, het Telweekend Argusvlinder. Met dit telweekend vragen wij aandacht voor de meest bedreigde vlinder van ons boerenland. Samen met heel veel vrijwilligers brengen we in korte tijd zo goed mogelijk in kaart waar de argusvlinder nog zit. Speurt u mee?

In mei 2014 organiseerde De Vlinderstichting het eerste Telweekend Argusvlinder. Toen werden er 1500 argusvlinders geteld. Sindsdien is dat aantal licht gedaald. In 2014 telde een bezet kilometerhok nog gemiddeld 4,9 argusvlinders, in 2017 was dat 4,5. Juist daarom is het noodzakelijk om de gebieden waar de argusvlinder nog wel voorkomt in kaart te blijven brengen.

Hoe kunt u meedoen?

Meedoen aan het telweekend argusvlinder is eenvoudig: het kost u een uurtje tijd. Op www.vlinderstichting.nl/argusvlinder vindt u alle informatie. Uw telling helpt ons om de argusvlinder beter en gerichter te beschermen.

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Vogelbescherming gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl. Klik hier voor meer informatie over privacy.

Volg de campagne