Red de Rijke Weide
3
Jun

3 juni t/m 21 september Koning van het Grasland

   20:00        Noord-Nederland

Theatervoorstelling Koning van het Grasland gaat over de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur. We zien de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt, en die van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

Het is 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk, waarbij hun zoontje om het leven kwam. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij.

Foto: Daphne van de Velde

Het stuk wordt gespeeld in een mobiel theater in het open veld, met uitzicht op het landschap. In Friesland is de voorstelling tweetalig (Fries en Nederlands), in Drenthe en Groningen is de voorstelling volledig Nederlandstalig.

Bestel kaarten op toneelgroepjanvos.nl/koningvanhetgrasland

Schijf je in voor de gratis, digitale maandelijkse nieuwbrief

Volg de campagne